GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-06-2023 09:32   Güncelleme : 09-06-2023 09:32

MERSİN'DE JANDARMA, SİBER DOLANDIRICILARA NEFES ALDIRMIYOR

Mersin'de İnternet üzerinden yapılmak istenen her türlü dolandırıcılığa karşı teyakkuzda bulunan siber Jandarma personeli, sosyal medya başta olmak üzere sanal ortamı titizlikle tarayarak şüphelilere göz açtırmıyor.

MERSİN'DE JANDARMA, SİBER DOLANDIRICILARA NEFES ALDIRMIYOR

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki görevli jandarma personeli, vatandaşların internetten yaptıkları işlemler nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.

Ayrıca siber ekipler; vatandaşları bilgilendirmek ve internetin zararlarından korumak amacıyla oluşturdukları eğitim ve farkındalık programı sayesinde her türlü dolandırıcılığa karşı dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme faaliyetleri icra ediyor.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü son (1) yıl içerisinde yaptığı çalışmalar sonucunda (24407) sosyal medya hesabını inceleyerek; (125) kişi hakkında Terör Örgütü Propagandası Yapma, (66) kişi hakkında Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama, (25) kişi hakkında Halk Arasında Endişe, Korku ve Panik Yaratmak, (21) kişi hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret ve (9) kişi hakkında Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanılmasını Özendirme suçlarından işlem yaptı.

Terör örgütü propagandası, yasadışı bahis ve dolandırıcılık amaçlı paylaşımlar yaptığı tespit edilen (617) sosyal medya hesabına Türkiye’den erişim engellenirken, yapılan operasyonlarda yakalanarak hakkında soruşturma başlatılan (128) şüpheliden (53) tutuklandı.

Son olarak Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; vatandaşların internetten yapılacak dolandırıcılık faaliyetlerinden korunmak için resmi kurum ve yetkili kişilerin açıklama, bilgilendirme ve uyarıları dışında her ne vasıtayla olursa olsun kendilerine ulaşan mesajlara ve içeriklere itibar etmemeleri gerektiğini belirtti.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör