GÜNDEM
Giriş Tarihi : 26-11-2019 13:58   Güncelleme : 26-11-2019 14:24

Mersin'de Kadın Cinayetlerini Acil Önle Çağrısı Yürüyüşü

Mersin Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası amaücadele ve Dayanışma Günü'nde bir araya gelerek farkındalık yaratmak için yürüdü.

Mersin'de Kadın Cinayetlerini Acil Önle Çağrısı Yürüyüşü

Mersin'de akşam saatlerinde Kushimato Sokağında toplanan Mersin Kadın Platformu Bileşeni kadınlar,buradan Barış Meydanı'na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Barış Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında Mersin Kadın Platformu adına konuşan düzenleme komitesi üyesi Elif Yaşar,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası amaücadele ve Dayanışma Günü'nde "Kadınlar eşit ve özgür bir yaşam istiyor.25  Kasım 1960'ta üç kız kardeşin Dominik Cumhuriyeti2nde dikatörlüğe karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesi sonucu katledildi.O günden beri kadınlar,eşitlik ve özgürlük mücadelesi sürdürüyor.

Hergün ülkenin birçok yerinde yüzlerce kadın evde,işte,sokakta erkek şiddetine maruz kaldığını belirten Yaşar,şiddetin temelinde erkek egemen zihniyetinin yattığını,kadına şiddit eşitsizlikten ve ayrımcılıktan beslendiğini belirtti..

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinine karşı her alanda saldırılların olduğuna dikkat çeken Yaşar,"Demokratik koşulların oluşması sağlanmalı.  Her türlü şiddetin son bulduğu, tacizin,tecavüzün,istismarın , kadın cinayetlerin,savaşın olmadığı,eşit,laik, ve demokratik bir ülkede barış ve huzur içinde yaşama hakkımız.Kadın cinayetlerini acilen önlenmesini istiyoruz" dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala