YAŞAM
Giriş Tarihi : 03-12-2019 18:34   Güncelleme : 03-12-2019 18:34

Mersin'de Kadına Yönelik Şiddete Dur De Çalıştayı

Mersin Emniyet Müdürüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen çalıştaya katıldı.

Mersin'de Kadına Yönelik Şiddete Dur De Çalıştayı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğünce Çağ Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇAĞKAM), Mersin Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve araştırma Merkezi (MERKAM) ve Çukurova üniversitesi Kadın Sorunları uygulama ve araştırma Merkezi (KADAUM ) işbirliği ile “KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DUR DE’ çalıştayı düzenlendi.

Düzenlenen Çalıştay’da;Görevlilerce “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetini Önlenmesine Dair Kanun, görevlerimiz ile Kadın Destek Uygulamasına (KADES) Programı anlatıldı. Uygulamanın tanıtılması ve yayılması için kurum ve STK’lardan destek alındı.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Teknik Yöntemlerle İzleme Sistemlerinin Kullanılmasına Yönelik Pilot Uygulama İşbirliği” protokolü kapsamında Mersin’in de aralarında bulunduğu on beş (15) ilde kullanılan “elektronik kelepçe” uygulaması tanıtıldı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala