TURİZM
Giriş Tarihi : 05-03-2024 09:41   Güncelleme : 05-03-2024 15:30

MERTİD, SEÇER VE ÖZYİĞİT'İ KONUK ETTİ

Mersin Turizm İşletmeciler Derneği (MERTİD),Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'i konuk etti.

MERTİD, SEÇER VE ÖZYİĞİT'İ  KONUK ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Ynişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in  Mersin Turizm İşletmecileri Derneği ziyaretinde MERTİD Başkanı ve MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır'ın yanı sıra Otel sahipleri, Mersin Turizm işletmecileri, otel yöneticileri ve turizm acenta sahipleri katıldı.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, Mersin'deki turizmciler olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızı ağırlamaktan,mutluluk duyuyoruz. Mersin'de turizm yatırımları projelerinin hayata geçmesiyle var olan turizm potansiyeli aratacak" dedi. Yeni turizm sezonunun açılmasına az kaldığını, gerekli sezon öncesi çalışmalara başladığını dile getiren Başkan İzol, Mersin, turizmden hak ettiği payı alması için ulusal ve uluslarası her platforumda tanıtılması gerektiğinine dikkat çekti. İzol, otel işletmecileri olarak Büyükşehir ve diğer belediyelerle işbirliği içinde uyumlu olarak çalıştıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer'i, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ı ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'i konuk etmekten duydukları memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Seçer, kentin turizminin canlanması ve Mersin’in tanınırlığının artması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeleri MERTİD Üyeleriyle  paylaştı.

Seçer: “Kentin turizm potansiyelini açığa çıkarmak için önemli projeler üretiyoruz”

Toplantıda, Başkan Seçer, Mersin’in doğa, kültür, spor, kış turizmi gibi birçok alan için oldukça uygun bir yer olduğunu  Mersin’in turizm potansiyeli olmasına karşın turizm açısından beklenen noktalara ulaşmamış bir kent olduğuna dikkat çekti. Kentin turizm potansiyelini açığa çıkarmak için Büyükşehir olarak önemli projeler ürettiklerini ve hayata geçirdiklerini söyleyen Seçer, bu konuda dernek ve turizmcilerle de iş birliği yaptıklarını hatırlattı.

Büyükşehir olarak hayata geçirdikleri proje ve tesisleri katılımcılarla paylaşan Seçer, “Örneğin Darısekisi Örnek Yörük Köyü;  orası bir yerli turist çekme aracıdır. Bunu tanıtmak, anlatmak ve organize etmek turizmcinin işidir. Silifke Gazi Çiftliği’miz var. On binlerce insanı orada misafir ettik. Orası Gazi Mustafa Kemal'in birinci sırada üye olduğu Türkiye’nin ilk Tarım Kredi Kooperatifi’dir. Böyle bir manevi değeri var. Orada çok güzel çalışmalar yaptık” dedi.

“Visit Mersin Projesi ile ziyaretçilerin seyahatlerini planlayabileceği bir platform hazırlıyoruz”

Kenti tanıtmak için bir ‘Turizm Haritası’ çalışması gerçekleştirdiklerini aktaran Seçer, bu çalışmanın da turizm işletmecileriyle fikir alışverişi yapılarak ortaya konduğunu belirtti. Gelecek dönem MESKİ Su Müzesi’ni hayata geçireceklerini söyleyen Seçer, “Özellikle çocuklarımıza su bilincini kazandırması yönünde çevre illerden oldukça ilgi çekecek. ‘Antik Mersin’ projemiz var. Toplam 33 kilometre uzunluğuna sahip 5 ayrı kültür rotası oluşturuldu. Yine Antik Mersin Tanıtım Ofisi’ni sahilde açıyoruz. Kısa sürede hizmete açacağız. Orada artırılmış sanal gerçeklik teknolojisi kullanılacak. VR Mersin’den farklı, daha geliştirilmiş bir çalışma olacak. Yine yeni dönemde bir projemiz ‘Visit Mersin Projesi’ ile ziyaretçilerin seyahatlerini planlayabileceği bir platform hazırlıyoruz” dedi.

‘Kilikya Yolu’ projesiyle Mersin kültür ve spor turizminde cazibe merkezi olacak

Mersin’in ören yerlerinin yer aldığı noktalarda bisiklet ve koşu parkurları oluşturarak Mersin’in kültür ve spor turizminde cazibe merkezi konumuna gelmesini sağlayacak olan ‘Kilikya Yolu’ projesinin detaylarını da paylaşan Seçer, “500 kilometrelik bir rota. Otuza yakın da parkur içeriyor. Belediyemiz yapıyor bu çalışmayı doğa derneklerinin katkısıyla hayata geçirdi” diye konuştu. ‘Mersin Tarihi Kent Merkezi Koruma ve Canlandırma’ projesi kapsamında da Kasaplar Çarşısı’nı kamulaştırdıklarını ve yerine bir Kent Meydanı yapacaklarını belirten Seçer, “Tarihi kent meydanı önemlidir. Yani tekrar bina çıkmayacağız. Kenti canlandıralım, insanlar gelsin orada alışveriş yapsın, kafede veya restoranda otursun diye güzel bir meydan yapacağız” dedi.

“Taş Bina Mersinimize yakışır bir kent müzesi olacak”

Taş Bina’nın çok kısa sürede boşaltılacağını ve restorasyonun başlayacağını dile getiren Seçer, “İçinde farklı birimlerin olduğu, gayet güzel, Mersinimize yakışır bir kent müzesi olacak. Bunun da önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Seçer, Karboğazı Kayak Merkezi projesi için ise, “Turizm Bakanlığıyla yürüttüğümüz bir çalışma var. Daha önce başlatılmış, akamete uğramış. Biz tekrar gündeme aldık. Onun da çalışmaları devam ediyor. Turizm Bakanı, Orman Bakanlığı her iki bakanlıkla da görüşmelerimiz iyi gidiyor. Özellikle Turizm Bakanlığı da bu konuda sıcak davranıyor. Ormandan da tahsis konularımız var, orası çok geniş bir alan. Oranın hem günübirlik ziyaret alanı hem kayak merkezi olması için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

“Kent dinamikleri iş birliği içinde olmalı”

Tarsus Şelalesi’nde de önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini vurgulayan Seçer, “Orada bir sosyal merkez etkinlik merkezi yapacağız. Şelalenin tamamının düzenlemesini yapmak istiyoruz. Narlıkuyu’yu da bir gençlik kampı çalışmasıyla bölgenin ilgi alanı haline getireceğiz. Onun da çalışmaları çok kısa bir süre sonra başlar, projesini hazır ettik” dedi. Kentin önemli turizm potansiyeli olduğunun altını çizen Seçer, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kent dinamiklerinin iş birliği içinde olması gerektiğine dikkat çekti. Seçer, “Belediye, sivil toplum, bürokrasi, Ankara ilişkilerini ortaklaşa götürmemiz lazım. İlişkilerin koptuğu, siyasi gerginliklerin olduğu noktada Mersin yatırımları ve işler gecikiyor” diye konuştu.

Hayata geçirdikleri festivallerden de söz eden Seçer, Uluslararası Tarsus Festivali, Gençlik Festivali, Edebiyat Festivali gibi birçok organizasyonla Mersin’in tanıtımına katkı sağladıklarını aktardı. 

Kış: “Mersinimiz turizm noktasında çok önemli bir lokasyonda”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin’in turizm noktasında çok önemli bir lokasyonda olduğuna vurgu yaparak, “Bunun iki tane kriteri vardır. Birincisi tanıtım, ikincisi yatırımdır. Tanıtım konusunda Mersin’in çok da geri planda olduğunu düşünmüyorum. Çünkü yerel yönetimlerimiz; Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz bu konuda hem sosyal hem kültürel hem de spor anlamında ciddi etkinliklerle Mersinimizin Türkiye'ye ve dünyaya tanıtımı noktasına çok büyük projelere imza atıyorlar” diye konuştu.

Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir uluslararası anlamda konuşuluyor, markalaşıyor.”

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından düzenlenen programda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “2022 ve 2023 yıllarında Avrupa triatlon yarışlarına ev sahipliği yaptık. Yüzlerce sporcuyu kentimizde ağırladık. 20-21 Nisan’da Dünya paratriatlon yarışları ve Avrupa gençler kupası yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Dünya Triatlon Federasyonunun etkinlik takviminde şu anda marka kentlerin yanında Yenişehir var, Mersin var.” dedi.

Başkan Abdullah Özyiğit, Mersin’in yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

“Yenişehir’e, Mersin’e dünyanın her yerinden sporcular geliyor.”

2019 yılında Mersin’de ilk kez bir triatlon yarışı düzenlediklerini ve ardından Avrupa yarışlarına ev sahipliği yaptıklarını belirten Özyiğit, Nisan ayında Dünya yarışlarını Mersin’e taşıyacaklarını söyledi. Başkan Abdullah Özyiğit, “Kentimiz yüksek bir potansiyele sahip. Tarihi, doğal güzelliği, yüksek üretim kapasitesi ile ülkemizde ekonomiye can veren kentlerden biri. Bir kentin marka kent olması, tanınırlığının artması belli girişimlerle olur. Gerek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız gerek biz, bu yönde çalışmalarımız oldu. 2019 yılında ilk kez Mersin’de bir triatlon yarışı düzenledik. O zamana kadar kimse Mersin’de triatlon sporunu konuşmuyordu. 2022 ve 2023 yıllarında Avrupa triatlon yarışlarına ev sahipliği yaptık. Yüzlerce sporcuyu kentimizde ağırladık. 20-21 Nisan’da Dünya paratriatlon yarışları ve Avrupa gençler kupası yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Sporcuların rezervasyonları başlamıştır. Dünya Triatlon Federasyonun etkinlik takviminde şu anda marka kentlerin yanında Yenişehir var, Mersin var. Bu ne anlama geliyor? Yenişehir’e, Mersin’e dünyanın her yerinden sporcular geliyor. Yenişehir uluslararası anlamda konuşuluyor, markalaşıyor. Mersin’e bütüncül bir kazanç sağlıyor. Esnaf da iş yapıyor, oteller de doluyor. Kentin marka değeri de artıyor.” diye konuştu.

“Avrupa’nın en büyük basketbol kulüpleri yıllardır Mersin’e geliyor”

Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK)’nü de örnek gösteren Başkan Özyiğit, “ Çukurova Basketbol Kulübü. Bir Mersin, bir Yenişehir takımı. Türkiye’nin 1. numaralı liginde ve Avrupa’nın en büyük kupasında, Belediyemizin de desteğiyle mücadele ediyor. Geçen yıl Avrupa’da ikinci olduk. Bu yıl kupayı kazanmak istiyoruz. Çarşamba günü maçını kazandığı takdirde dörtlü finallere kalacak. Ve büyük ihtimalle dörtlü finaller Mersin’e yapılacak. Avrupa’nın en büyük basketbol kulüpleri yıllardır Mersin’e geliyor. Bu Mersin’in tanıtımı açısından çok kıymetli.” dedi.

“50 farklı ilden 4 bin 500 sporcu Yenişehir’e geldi. Aileleriyle birlikte bu sayı 7 bini buldu. Silifke’deki oteller bile doldu.”

Ortak çalışma ve iş birliği vurgusu yapan Başkan Abdullah Özyiğit, şunları söyledi: “2022 yılında Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezimizde Voleybol Festivali düzenledik. 50 farklı ilden 4 bin 500 sporcu Yenişehir’e geldi. Aileleriyle birlikte bu sayı 7 bini buldu. Silifke’deki oteller bile doldu.

Karşılıklı bir sinerji oluşuyor. Kentimizi el birliğiyle ileriyi taşıyacağız. Bu çalışmaları yaparken el birliğiyle hareket etmemiz çok önemli. Birbirimize destek olmamız gerekiyor.” Başkan Özyiğit son olarak “Ülkemizin, ekonomimizin gidişatı belli, buna ‘dur’ demek istiyorsak seçimlerde gerekli tavrı göstermeliyiz. Sandıkta gerekli uyarıyı yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer de yaptığı konuşmada Büyükşehir olarak olarak yaptıkları çalışmaları paylaştı ve iş birliği vurgusu yaptı. Başkan Seçer, “Belediye, sivil toplum, bürokrasi, Ankara ilişkilerini ortaklaşa götürmemiz lazım. İlişkilerin koptuğu, siyasi gerginliklerin olduğu noktada Mersin yatırımları ve işler gecikiyor” dedi.

Başkan Seçer ve Özyiğit toplantıya katılan MERTİD Üyelerinin  sorularını yanıtladı.

MERSİN KENT HABER

 

 

 

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

EditörEditör