EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-03-2024 17:35   Güncelleme : 01-03-2024 17:35

MÜSİAD Mersin Başkanı Kayan, Türkiye AB Ülkeleri Arasında En Fazla Büyüyen Ülke Olduk

MÜSİAD Mersin Başkanı Mehmet Sait Kayan açıklanan büyüme rakamlarıyla ilgili açıklama yaptı.

MÜSİAD Mersin Başkanı Kayan, Türkiye AB Ülkeleri Arasında En Fazla Büyüyen Ülke Olduk

Kayan: “2023 yılının son çeyreğinde %4 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, 2023’ün tamamında ise %4,5 oranında büyümeyi başarmıştır.” Dedi. Türkiye’nin 14 çeyrektir üst üste büyümesini devam ettirdiğini ifade eden Sait Kayan, “Türkiye olarak, Türkiye Yüzyılı iddiamıza yaraşır bir başlangıç yaptık. AB ülkeleri arasında en fazla büyüyen ülkeyiz. OECD ülkeleri arasında büyüme oranına göre ikinci sırada yer alan Türkiye, G20 ülkeleri arasında ise en fazla büyüyen 3’üncü ülke oldu.” Dedi.

2023'te bir önceki yıla göre yüzde 75 artarak 26 trilyon 276 milyar 307 milyon lira olarak gerçekleşen GYSH sonucu kişi başı GYSH gelirin 13 bin 110 dolara yükseldiğini belirten Kayan: “Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ülkece etkilenmemizin yanı sıra Mayıs ayında yapılan iki büyük seçimin getirdiği belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisinin göstermiş olduğu bu performans, takdire şayandır. Üretim yapan, çalışan, dünyayı karış karış gezerek ekonomiye katkı sağlayan, başta MÜSİAD Mersin üyelerimiz olmak üzere, Mersinli iş insanlarına, ülkemizin iş insanlarına, ekonomi yönetimimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim.

Hükümetimiz tarafından kararlı olarak yürütülen Orta Vadeli Ekonomi programına olan güvenimizi bu vesileyle tekrar ediyor, kalıcı düşük bir enflasyon, kurda istikrar, kamu mali dengeleri ve dış ticarette sürdürülebilirlik hedeflerine adım adım yaklaşıyoruz. MÜSİAD Mersin olarak, söz konusu büyümenin büyük bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyor ve üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine olan inancımızı yineliyoruz.”

EditörEditör