GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-11-2017 20:13   Güncelleme : 20-11-2017 20:13

ÖZYİĞİT, ÇOCUK HAKLARI İNSAN HAKLARI MESELESİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin il Başkanı Abdullah Özyiğit, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Çocuk haklarının insan hakları meselesi olduğunu söyleyen Başkan Özyiğit, “Son bir yılda 500’e yakın, son 10 yılda ise 300 binin üstünde çocuk istismara uğradı. Ülkemizde 4 tecavüz davasından biri çocuklarla ilgili. Çocuk istismarı davalarında yüzde 700 artış görülmektedir” dedi.

ÖZYİĞİT, ÇOCUK HAKLARI İNSAN HAKLARI MESELESİDİR

Çocuk haklarının, insan hakları meselesi olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, çocuk istismarı davalarında yüzde 700 artış yaşandığını söyledi.

 

ÇOCUKLARIN KADERİ OLMAMALI

“Taciz, tecavüz, şiddet, uyuşturucu ve sokaklar çocukların kaderi olmamalıdır” diyen Başkan Özyiğit, 1 buçuk milyon çocuk işçinin çalıştığı ülkemizde çocuk işçilerin emekleri sömürülüyor. Yaşam koşulları yok ediliyor. Fırsat eşitliği olmayan çocukların eğitimde, sağlıkta ve temel çocuk haklarından faydalanmaya yönelik politikalar hayata geçirilmiyor.20 Ocak 1989 yılında dünya genelinde, çocukların karşı karşıya kaldı hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından ‘DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’ ilan edilmiştir.

Adil, Adaletli, Eşit, Demokratik Ve İnsanca Yaşam Koşullarını 1923’te Mustafa Kemal Atatürk Tarafından İlan Edilen ’23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’ Dünyada İlk Çocuk Bayramıdır” ifadelerini kullandı.

 

ÇOCUK HAKLARI KORUNMALI VE GELİŞTİRİLMELİDİR

Çocukların doğuştan sahip olduğu yaşama, barınma, sağlık, eğitim, psikolojik haklarının korunması ve geliştirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Özyiğit, “Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sorumluluğu, ülkemiz için, demokrasimiz için, cumhuriyet için, temel hak ve özgürlükler için, İnsan hakları gibi çocuklarında hakları korunup kollanmalıdır. Özgür bir dünyada çocuklarımızın yaşayabilmeleri için, mücadelemizin hak, hukuk, adalet ve demokrasi alanında her zaman devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

mersin kent haber

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala