KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-10-2022 14:24   Güncelleme : 20-10-2022 16:47

Resim Sanatının Ustaları Kültürel Aktarımlar Sergisinde Buluştu

Türk Resim sanatının ustaları Ahmet Yeşil, Ali Atmaca, Bubi, Horasan, Hüsamettin Koçan, Meriç Hızal, Onay Akbaş, Şenol Yorozlu ilk kez "Kültürel Aktarımlar" Karma Sergisinde Ahmet Yeşil Sanat Galerisin'nde buluştu

Resim Sanatının Ustaları Kültürel Aktarımlar Sergisinde Buluştu

Yenişehir Ahmet Yeşil Sanat Galerisi bir ilke tanıklık ettiği Kültürel Aktarımlar Karma Sergisiyle Mersinli sanatseverleri, resim sanatının ustalarıyla buluşturuyor.Sergiye Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, MUMF Onursal Başkanı Selma Yağcı, Ressam Ahmet Yeşil, Akademisyenler, Üniversite Öğrencileri, sanat severler katıldı.

Kültürel Aktarımlar Karma Resim Sergisi'nin resmi açılışı 27 Ekim 2022'de sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek.Küratörlüğünü Nilgün Yüksel'in yaptığı "Kültürel Aktarımlar" Karma resim sergisine katılan ressamlar ilk kez Mersin'de yer alacak. Resamlar Mersin'de oldukları süre içinde sanat severlerle birlikte söyleşiler gerçekleştirecek.Sekiz sanatçının yer aldığı sergide 40 yakın teser sergilenecek. Sergide  tabloların yanı sıra yontu ve farklı tasarımlar da yer alıyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Yenişehir'i sanatın kültürün başkenti yapacağız" sözünü anımsatarak  "Yenişehirlilere verdiğimiz dözü tutuyoruz" dedi. Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Danat Galerisi açıldığı günden beri Mersin sanat yaşamında ilkleri gerçekleştirerek sanat severler ile sanatı, sanatçıları buluşturmayı sürdürüyor. 27 Ekim'de resim sanatının ustalarını Yenişehir'de konuk edeceklerini belirten Başkan Özyiğit, Mersinli sanat severleri Kültürel Aktarrımlar sergisine davet etti. Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, bugüne kadar Yenişehir için önemli katkılar sağlayan sanat adamı Veli Mert'e, gecesini gündüze katan Aynur Sakuçoğlu'na, Kültürel Aktarımlar sergisinin düzenlenmesinde küratörlüğünü üstlenen Nilgün Yüksel'e teşekkür etti.

Ressam Ahmet Yeşil, Kültürel Aktarımlar sergisinde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bu sergi Mersin'de bir ilk olacak" dedi. Bu ressamlar Mersin'e bir hariç ilk kez geleceklerini, busergi bu nedenle çok değerli olduğuna dikkat çeken Yeşil, İstanbul'un Mersin'e ilgisinin çekilmesi, sanat severlerle buluşturulması Mersin için çok yararlı olacağını söyledi.

Vleli Mert, Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ile birlikte Yenişehir Sanat Galerisi, İstanbul, Ankara gibi sanatın merkezinde yaşayan sanatçıların ilgisini çekmeye başladığını ifade ettiği açıklamasında Mersin'deki bu sergiye katılmayı lendileri istediğini belirtti. Bu yönüyle resim sanatının ustaları, Mersin'de sergi açma arzusu kent için son derece önemli olduğunu, bundan sonraki sergilere ön ayak olacağını açıkladı.

Sergi 19 Ekim-31 Kasım 2022 tarihleri arası sanat severlerle buluşmayı sürdürecek.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala