GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-10-2022 20:38   Güncelleme : 09-11-2022 23:17

Sanal İstihdam Fuarı İşbirliği Protokolü İmzalandı

Bu yıl Mersin Valiliği himayesinde İŞKUR'un düzenlediği 22-23 Kasım 2022 tarihleri arasında 2. Sanal İstihdam Fuarı'na şimdiye kadar 100'e yakın firma katılım sağlayacağı açıklandı.

Sanal İstihdam Fuarı İşbirliği Protokolü İmzalandı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan  Sanal İstihdam Fuarı ile ilgili açıklamalarda  bulundu. Mersin İŞKUR Müdürü Mustafa Kutlu da toplantıda hazır bulundu. 

Mersin Valiliği'nde gerçekleştirilen Mersin İl İstihtam ve Mesleki Eğitim Kurulu ,Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığı'nda toplandı. 

Toplantıya  Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Ege Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr., Ömer Arıöz, Çağ Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay,  Tarsus Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr.Orhan Aydın, ESOB Başkanı Talat Dinçer, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, ,Milli Eğitim Müdür Vekili  Fatih Burgut, GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Deniz Ticaret Odası Ezgi Biçer ve kurul üyeleri katıldı.

Vali Pehlivan, Sanal Fuar'ın  iş arayanlar ile iş verenleri buluşturacağını, bu  organizasyonun iş arayanlar için önemli fırsatlar sunacağını ifade etti.

 İşverenler ve vatandaşların çevrim içi ortamda bir araya geleceğini belirten  Pehlivan, "Organizasyon, 'https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr' üzerinden yapılacak. Katılımcılar bu adrese girdiklerinde kendilerini adeta bir fuar ortamında bulacaklar. Buraya öz geçmişlerini, cv'sini bırakabilecekler, iş başvurusunda bulunabilecekler." dedi.

 

Vali Pehlivan "yatırımadestek.gov.tr" üzerinden iş arayan, iş kuran,devletten alacağı teşvik ve kredilere kadar pekçok konuda  sanal içerikler olduğunu, vatandaşın sorularının cevap alındığı noktası olduğunu, ifade ederek, bu adresten vatandaşlara çok fayda sağlıyacağına işaret etti.

Geçen yıl 9 bin kadın, 21 bin erkek olmak üzere 30 bin vatandaşın istihdam edildiğini belirten Vali Pehlivan bu yılın onuncu ayına kadar 8 bin kadın, 22 bin erkek olmak üzere geçen yıl ki rakam olan 30 bin istihtamın tuturulduğunu, yıl sonuna kadar geçen yıldan daha fazla olacağına dikkat çekti. Fuara çok önem verdiklerini belirten Vali Pehlivan  "İş verenlerle iş arayanların buluşma noktası olacak" dedi.

22-23 2022 Kasım tarihlerinde açılacak sanal fuar saat 10.00-17.00 arası sanal olarak gezilecek.

Konuşmanın ve açıklamaların ardından Sanal Fuara destek veren  Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İŞKUR iL mÜDÜRÜ mustafa Kutlu, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Ege Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr., Ömer Arıöz, Çağ Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay,  Tarsus Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr.Orhan Aydın, ESOB Başkanı Talat Dinçer, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, ,Milli Eğitim Müdür Vekili  Fatih Burgut, Mersin Deniz Ticaret Odası adına Ezgi Biçer, ÇKA ve  diğer yetkililer iş birliği protokolü imzaladı.

Mersin Üniversitesi'ndeki "İş Kulübü" online olarak Vali Pehlivan'ın katılımıyla sanal ortamda açılış kurdelası kesildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

ı.

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala