GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2024 18:10   Güncelleme : 21-03-2024 18:10

SEÇER, FABRİKALARDA İŞÇİLERLE BİR ARADA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsus’ta bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek, tekstil işçileriyle bir araya geldi. Başkan Seçer, fabrika girişinde işçiler tarafından coşkuyla karşılandı.

SEÇER, FABRİKALARDA İŞÇİLERLE BİR ARADA

“5 yıldır sizlere hizmet etmenin mutluluğuyla çalıştık”

İşçilere seslenen Başkan Seçer, 2019 seçimlerinde de aynı fabrikayı ziyaret ettiğini kaydederek, “5 yıldır sizlere hizmet etmenin mutluluğuyla çalıştık” dedi.

 

Başkan Seçer, kadın çalışanların ağırlıkta olduğu fabrikada, Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlarla ilgili hizmetlerini anlatarak, “Kadınları çok önemsiyoruz. Özellikle Mersin gibi göçle büyüyen ve her kültürün olduğu bir yerde kadın sorunları öne çıkıyor. Bunu mutlu olarak söylemiyorum ama bu bir gerçek” dedi. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve eşi Meral Seçer’in de kooperatif çatısı altında kadınlarla ilgili önemli işler yaptığını söyleyen Başkan Seçer, kadınlara cesaret vermek istediklerini ifade etti.

 

“Kadınlara meslek edindirmeyi önemsiyoruz”

Kadınların ayakları üzerinde durması ve çalışması için meslek edindirme kursları açtıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Kadın çalışmalı, ekonomik bağımsızlığı olmalı ki eşine bağımlı olmasın. Kadının ekonomik olarak özgürlüğe ihtiyacı var, bir mesleğinin olması lazım. Meslek edindirme kurslarına önem veriyoruz. Bahçe Mahallesi’nde bir tane kurs açacağız” diye belirtti.

 

“Her birimde çalışan kadınların sayısı arttı”

Başkan Seçer, açtıkları meslek edindirme kurslarında kadınların aldıkları eğitimlerin detaylarını aktararak, “Duvar ustası, sıvacı, kaynakçı, mobilyacı olmak üzere her konuda eğitim alıyorlar. Her birimde çalışan kadınların sayısı arttı. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan her 100 kişiden 26’sı kadın. Daire başkanı da temizlik işçisi de şoför de marangoz da var. Kadınlar her alanda olsun istiyoruz ve bunu önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Seçer, tekstil fabrikasında çalışan kadınlara Alo 185 hizmetinin detaylarını anlattı. Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin refakatçi evi, bebek paketi, hamile bakım sütü gibi hizmetlerden yararlanmak için hattı arayabileceklerini ya da herhangi bir konuda talep, şikayet ve isteklerini Alo 185 Teksin üzerinden kendisine iletebileceklerini aktardı. Tarsus’ta 17 noktada Mahalle Mutfağı olduğunu belirten Seçer, “3 çeşit yemeği 10 liraya alırsınız. Tekstilde, tarlada, atölyede çalışan

insanlar evine giderken yemeğini alabiliyor. Ali Boltaç da yeni belediye başkanınız olacak. Yeni dönemde ucuz ekmek satışı devam edecek. Bundan endişeniz olmasın” dedi.

 

“Sosyal Konut Projesi gelecek 5 yıl için en önemli projelerimizden”

Sosyal Konut Projesi’nden bahseden Seçer, “Alt gelir grubu için küçük daireler yapacağız ve kiraya vereceğiz. Binlerce konut yapacağız ve Tarsus’ta da yapacağız. Hem kira, hem kira öder gibi satış yapacağız. Gelecek 5 yıl için bizi heyecanlandıran en önemli projemiz bu. Size de bunun sözünü veriyoruz. Biliyorsunuz kira bedelleri çok yüksek. Binlerce daire yapacağız. Belediye alt gelir grupları için uygun fiyatlarla kiraya verecek ve uygun fiyatlarla satışını yapacak. Sosyal Konutlar hem burada hem Mersin merkezde hem de diğer ilçelerimizde olacak” diye konuştu.

 

“Mersin merkezde hangi standartta iş yapıyorsak burada da aynısını yapacağız”

Eski Şelale Otelin yerine Tarsuslular için Sosyal Yaşam Merkezi yapacaklarını müjdeleyen Seçer, “Çocuklarınızla, eşinizle, akrabalarınızla gidin diye orayı yapıyoruz. Çocuklarınız için orada oyun alanları, tiyatro salonu, sizler için de kahvaltı yapabileceğiniz bir kafe olacak. Ayrıca sosyal etkinlik alanı da yapacağız. İçerisinde kreş ve taziye evi; çocuklar için de okuma salonu, dershane; kadınlar için de kadın atölyeleri ve meslek edindirme atölyeleri var. Bizim Sosyal Yaşam Merkezi tamamen kadınlara ve çocuklara dokunan hizmetler” dedi.

 

Caddelerin bakımlı ve yeni olduğuna değinen Seçer, “Mersin merkezde hangi standartta iş yapıyorsak hiç merak etmeyin burada da aynısını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

 

“Tarsus Tramvayı hayal değil”

Tarsus Tramvayı’nın hayal olmadığını ve en kısa sürede inşaatını başlatıp hizmete sunacaklarını duyuran Seçer, “Adana istikametinden otogara, ana caddeden üniversiteye kadar devam edecek. Tarsus düz bir zemin üzerinde olduğu için 12 kilometre yapacağız. Güvenle, inançla bizlere destek verin. Tarsus’ta Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir’de hemşehriniz Vahap Seçer’e desteğinizi istiyoruz” diye sözlerine son verdi

 

Kış: “Başkanımız bu kentte bir fark yarattı”

Kadınların desteğiyle Başkan Seçer’in görevine devam edeceğini kaydeden CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Vahap Başkanımızın bütün projelerinde çok hassasiyetle ve özenle çalıştığını yakından bilen biriyim. Çünkü kendisiyle 4,5 yıl Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis üyesi olarak görev yaptım. Özellikle emekçilerle, işçilerle ve kadınlarla ilgili projelerine ayrı bir özen ve önem gösterdiğini bizzat bilenlerdenim. Vahap Seçer Başkanımız bu kentte bir fark yarattı; kadınların özgüvenli bir şekilde ayakları üzerinde durabilmesini sağlayarak; ‘Ben de bir bireyim’ diyebilecek projelerde bir çığır açtı” sözlerine yer verdi.

 

Boltaç: “Hep birlikte Tarsus’ta tarih yazacağız”

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, seçildiği takdirde Tarsus için özveriyle çalışacağını ve kendisini kanıtlayacağını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu 5 yıllık süreçte kendisini tüm Türkiye’ye kanıtladı. Ben de Tarsus’un evladı olarak kendimi önce sizlere, sonra Türkiye’ye kanıtlamak istiyorum. Bana bu fırsatı verirseniz inanın önümüzdeki süreçte uyumla, huzurla ve memnuniyetle hizmet edeceğimizi tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Hep birlikte Tarsus’ta tarih yazacağız” dedi.

EditörEditör