KENT
Giriş Tarihi : 01-06-2017 21:55   Güncelleme : 01-06-2017 21:55

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Sarı Vatan Toprağı’na Emanet Edildi

Diyarbakır Lice’de yürütülen operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile dün öğlen saatlerinde girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı gözyaşları arasında vatan toprağına emanet edildi.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Sarı Vatan Toprağı’na Emanet Edildi

İkindi namazını müteakip Muğdat Camiinde kılınan cenaze namazına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Eşi Zeliha Elvan, Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, askeri, mülki ve adli erkân, şehidin ailesi, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

 

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, top arabasına konulan şehidin naaşı okunan dualar eşliğinde Mersin Şehitliği’nde toprağa verildi.

 

Tören boyunca Bakan Elvan, Şehit haberiyle büyük acı duyan ancak bir o kadar da gururlu ve onurlu bir duruş sergileyen kahraman Şehidimizin Annesi Beyhan Sarı, Babası Yahya Sarı, İstanbul’da Vatani görevini yapan kardeşi Zafer Armağan Sarı ve diğer yakınlarıyla bir bir ilgilenerek, onları teselli etmeye çalıştı.

 

Bakan Elvan’ın Vatan uğruna en değerli varlığı olan canını feda eden kahraman Şehidimizin naaşına örtülü Türk Bayrağı’nı baba Yahya Sarı’ya teslim etmesiyle Mersin Şehitliği’nde düzenlenen tören sona erdi. 

MERSİN KENT HABER

EditörEditör