SİYASET
Giriş Tarihi : 25-10-2022 16:28   Güncelleme : 25-10-2022 16:28

SERDAL KUYUCUOĞLU,,ADAYLAR ÖNSEÇİMLE BELİRLENSİN

26. Dönem CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, yayınladığı yazılı açıklamada; yaklaşan seçim süreçlerinde belirlenecek yol haritasıyla ilgili önerilerde bulunurken, parti örgütlerine önemli görevler düştüğüne dikkat çekiyor; Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Adaylığı ve önseçimle adayların belirlenmesi konularına açıklamalarda bulundu.

SERDAL KUYUCUOĞLU,,ADAYLAR ÖNSEÇİMLE BELİRLENSİN

26. Dönem CHP Mersin milletvekili Serdal Kuyucuoğlu,  gündemle ilgili  basın açıklamasında bulundu.

Kuyucuoğlu, "Pandemi sonrası ve yaz tatilinin bitmesinin ardından siyaset daha da ısınma dönemine girdi.

Pandemi ve yaz dönemi nedeniyle ertelediğimiz çalışmalarımızı yoğunlaştırarak vatandaş, partililerimiz ve örgütlerimizle buluşmaya devam ediyoruz.

Bu çerçevede ilçe örgütlerimizi ziyaret ederek görüşlerimizi paylaşıyor, onların düşüncelerini alıyoruz.

Ülkemiz 4,5 yıl sonrası arka arkaya seçimlerin yaşanacağı döneme giriyor.

2023’te Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği,

2024’te Yerel Yönetim Seçimleri,

2025’te Anayasa Referandumu ve ardından Parlamento seçimleri gerçekleşecek gibi…

Bu nedenle de parti örgütlerine önemli görevler düşüyor.

Bu maratonu sağlıklı bir şekilde götürebilmek için hazır olmalılar.

Kamuoyunda sürekli tartışılan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anketlerde önceleri çok geride olduğu tespiti, son günlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının önde olduğu kanaati büyük oranda oluştu. Tabii CHP Gn. Bşk. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı ittifakı 5 yıldır kazasız belasız götürmesinin de burada etkili olduğu, yine Kemal Kılıçdaroğlu’nun son aylardaki yüksek performansı ile buna hazır olduğu ve reytinginin yükseldiği ve anketlerde önde olduğu görülüyor.

CHP’de çok büyük kısım Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklese de halen CHP’li ve CHP’ye oy veren bir kesimde, çekingenlik ve Kemal Kılıçdaroğlu’un adaylığına olumsuz bakış var. Gençler ve iş dünyasında da bu çekingenlik sürüyor. Tereddüt eden kesimler üzerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yoğun bir şekilde çalışıyor. Ancak burada CHP örgüt ve biz CHP’lilere düşen görev Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına olumsuz bakan veya çekimser duran kesimi ikna etmeye dönük çalışmalar yapmamız gerekiyor. Önce içimizdekiler, sonra dışarıdakileri ikna etmek için Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının doğru ve yerinde olacağı konusunda ciddi, programlı bir çalışmayı ortaya koymamız gerekiyor.

Bu çerçevede CHP’li belediyelerin de sadece belediye başkanlarını değil, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve adaylığını öne çıkaracak çalışmalara destek verme görevleri de var.

Sayın Erdoğan bu konuda devletin tüm imkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak kullanmaya devam ediyor.

Zaman değerli ve kısa. Önümüzdeki birkaç ayı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.

Seçimlerin yaklaşması nedeniyle Adaylık ve Aday Adaylıkların da önümüzdeki aylarda gündeme geleceği de bir gerçek.

Demokrasiyi, hakkı, hukuku, adaleti savunan bir parti olarak, parti içinde de bunu yaşatmamız gerekiyor. Bu nedenle de parti tabanını hareketlendirmek, onların da kendilerini temsil edecek veya yöneteceklerin tespitinde söz ve karar sahibi olmalarını sağlayacak tüm üyelerle yapılacak ön seçim partiyi ayağa kaldıracak başarının da önünü açacaktır.

Ön seçim kararının önceden verilmesi halinde her ilde onlarca A. Adayı örgütlerin yapamayacağı kadar tabana ve halka ulaşmayı sağlayacak. Vatandaş CHP’li A. Adaylarını alanlarda, mahallelerde, sokaklarda her yerde görecektir.

Her birimde tüm üyelerle önseçim yapılmasını sağlamak il, ilçe örgütlerinin görevidir.

Kişisel çıkar ve hesapları bir kenara koyarak, samimi olarak,

Genel merkez üzerinde ön seçim yapılması için baskı kurmak, partimizin yararına olacaktır. Ön seçimi gerçekleştirmemiz halinde kırgınlık, küskünlük ve kim atadıysa o gelsin çalışsın veya benim hakkım yendi sorunlarını da bertaraf edecektir.

Haydi Mersinliler, haydi CHP örgütleri, haydi CHP’liler, Mersin’de önseçimi gerçekleştirelim ve Başarıya koşalım. CHP’ye yakışan budur.

2015’teki başarının çok üzerine çıkma şansımız var.

Koşullar bizden yana.

Kişisel çıkar ve hesaplar için kaosa meydan vermeyelim. Ülkeyi yaşanan sıkıntılardan kurtaralım." ifadelerine yer verdi.

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala