KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 16-08-2023 20:34   Güncelleme : 24-08-2023 10:11

'Sivil Toplumun Sesi Korosu' Seçmeleri Başlıyor

Mersin Kent Konseyi ve Mersin'e Değer Katanlar (MEDEKA) işbirliğiyle "Gelin Hep Birlikte  Kentimizin En Güzel Sesi Olalım !" temasıyla Sivil Toplum Kuruluşu üyelerinden oluşan koro seçmeleri başlıyor.

 'Sivil Toplumun Sesi Korosu' Seçmeleri Başlıyor

Koro başvurusu  10 Ağustos 2023-10 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak, başvuruda bulunan sivil toplum kuruluşu üyelerinin arasından koristler seçilecek..

İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve  Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Deniz Demirel."Sivil Toplumun Sesi Korosu" ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada;  "Koromuz, 18 yaş üstü olacak, "Çoksesli Karma Koro" olarak kurulacak ve haftanın bir günü çalışmalarını sürdürecektir. 


Farklı kültürlerin birarada hoşgörüyle yaşadığı bir kültür sanat kenti olan Mersinimizde, müziğin önemini ve gücünü STK'ların gücüyle birleştirerek, bu birlikteliği en güzel türkülerle, şarkılarla dile getirmeyi amaçlamaktayız.


Türkülerin, dünya muziklerinin, geleneksel müziklerin, şarkıların düzenlemelerini bizzat kendim yapacağım. 
STK' lar ve müzik aracılığı ile kentimizin en güzel sesi olmak istiyoruz. Ve çoksesli bu güzel oluşumu ulusal ve uluslararası konserlerle taçlandirmak isteğindeyiz." ifadelerine yer verdi.

"Sivil Toplumun Sesi Korosu"  sivil toplum kuruluşlarında görev alan üyelerden oluşacak.  Koro ile  Mersin'de sanatsal örgütlenmenin  en barışçıl en  en güzel sesi  örneği olmak " Müzik Hayattır"  anlayışıyla  sanatla barış içinde kardeşçe, hoşgörü içinde  kent kültürüne STK 'ın güçlerini birleştirerek  müzik aracılığıyla kentin sesi olmak amaçlanmaktadır.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör