KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 07-03-2024 08:12   Güncelleme : 07-03-2024 08:12

SOYTARILAR, 9 MART'TA SAHNELENİYOR

"Soytarılar" oyunu ile Mersin Sanat Dünyası'nda ilk oyununu sergileyecek olan Kreatif Tiyatro, sanat severleri oyunlarını izlemeye davet etti.

SOYTARILAR, 9 MART'TA  SAHNELENİYOR

Kreatif Tiyatro, "Soytarılar" oyununun prömiyerini Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de gerçekleştiriyor.

Ozan Erdönmez, Mehmet Selam Çağlar ve Volkan Güneri "Soytarılar" oyununda  rol alyor. 

"Soytarılar adlı tiyatro eserini R. Ppavelkıc yazdı. Muharrem Şen Türkçe'ye çevirdi. Ozan Erdönmez, "Soytarılar" Oyununun yönetmenliğini yapıyor.

Kreatif Tiyatro, "Soytarılar" ile Mersin tiyatro dünyasına ilk adımını atıyor. "Soytarılar" oynunun prömiyeri öncesi provaları tamamlandı. 

Oynun sahnelenmesinde Çağlar Ekinci (Dramaturg), dekor-kostüm-tasarımda Hülya Akın, ışık tasarımda Devrim Çelik, Asistanlar Ece Bukan, Sude Saydam yer alırken ses tasarımda Emrah Oğuz, müzik düzenlemede Ömür Sevgi Çil, korergrafide Ceren Özmen görev alırken afiş tasarımını Özge Arısoy yaptı.

Kentten kente teleş içinde koşuşturan insanları mizahi bir dille anlatan  "Soytarılar" adlı bu oyun, sanat severleri oyun boyunca kahkahalara boğuyor.

"Soytarılar" oyununun sanat yönetmeni ve tiyatro oyuncusu sanatçı Ozan Erdönmez, oyunla ilgili yaptığı açıklamada  "Kreatif tiyatro çatısı altında uzun zamandır hayalini kurduğum, planladığım, gerçekleştirmeye çalıştığım  hayalimi gerçekleştiriyorum. Benim bu hayalime ortak olan oyun arkadaşlarıma ve tüm sanat dostlarıma teşekkür ediyorum. "Soytarılar" adlı oyunumuzu seyirci ile buluşmak için sabırsızlanıyorum." dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör