KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-03-2024 12:06   Güncelleme : 10-03-2024 12:31

SOYTARILAR, SANAT SEVERLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Kreatif Tiyatro'nun ilk oyunu "Soytarılar" Mersinli sanat severlerden büyük alkış aldı.

SOYTARILAR, SANAT SEVERLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen Kreatif Tiyatro, "Soytarılar" prömiyerine sanat severler salonu doldurarak büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Koordinatörü sanatçı Bengü İspir Özdülger'in de hazır bulunduğu oyun, sanat severleri hem düşündürdü hem de güldürdü.

Yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlenen Ozan Erdönmez'e Mersin Büyükşehir Tiyatro oyuncuları Mehmet Selam Çağlar ve Volkan Güneri "Soytarılar" oyununda başarılı bir performans gösterdi.

R. Ppavelkıc yazdığı Soytarılar eserini . Muharrem Şen Türkçe'ye çevirdi. Ozan Erdönmez, sahneye koydu. Oynun sahnelenmesinde Çağlar Ekinci (Dramaturg), dekor-kostüm-tasarımda Hülya Akın, ışık tasarımda Devrim Çelik, Asistanlar Ece Bukan, Sude Saydam yer alırken ses tasarımda Emrah Oğuz, müzik düzenlemede Ömür Sevgi Çil, korergrafide Ceren Özmen görev alırken afiş tasarımını Özge Arısoy yaptı.

Soytarılar, kentten kente teleş içinde koşuşturan yolunu kaybeden insanlar, değersizleşen değerle ve üç insanın var olma çabaları mizahi bir dille sergilenirken, kendilerini bekleyen zor yaşama dair seyirciyi sarsan bir yolculuğu hikaye ediyor.

Oyun bitiminde oyuncuları ve sanat ekibi Mersinli sanatseverlerce ayakta daikakalarca alkışlandı. 

Prömiyeri gerçekleştirilen "Soytarılar" oyunu Mersin'de farklı mekanlarda da yeniden sanat severlerle buluşacak.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör