KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-12-2023 11:56   Güncelleme : 04-12-2023 11:56

Vali Pehlivan. Karaduvar Balık Festivali'ne Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Akdeniz Belediyesi'nin düzenlediği 4.Karaduvar Balık Festivali'nin açılış etkinliğine katıldı.

Vali Pehlivan. Karaduvar Balık Festivali'ne Katıldı

Akdeniz İlçesi Karaduvar Sahilinde gerçekleştirilen festival alanına gelişinde Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İl protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Vali Pehlivan, festival alanında kurulan stantları gezdi, festival alanındaki vatandaşlarımızla sohbet etti.

 
Festivalin açılışında konuşan Valimiz Ali Hamza Pehlivan, “Bu yıl bu festivalin 4.’sünün düzenleyen Akdeniz Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum. Bugün aynı zamanda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bütün engelli kardeşlerimizin, özel bireylerimizin Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum, hayırlara, iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını diliyorum.


Engelli kardeşlerimiz, özel bireylerimiz; kalbimizde, gönlümüzde her zaman özel bir yere sahiptir. Onların yaşam koşullarını daha da iyileştirmek için hep birlikte, gayretle çalışmaya devam edeceğimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum. 

 

Biraz önce Akdeniz Belediye Başkanımız, festival serüveninden bahsetti. 4 yıl önceyle 4 yıl sonra arasındaki farkı da ifade etti. Festivaller ve sosyal etkinlikler birçok amaç içeriyor. Bunlardan birisi insanlarımızın bir araya gelmesi, kaynaşması, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesidir. Ülke, millet ve devlet olarak, karşımıza çıkan zorluklar ve engeller ne olursa olsun tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde bunların üstesinden gelmeyi başardık. Bugün de var olan belli zorlukların birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden geleceğimizin bilincindeyiz. 

 

Bu festivalin bir diğer boyutu da Karaduvar Mahallesinin altyapısı ve üst yapısıyla bir değişim süreci yaşamasıdır. Bu mahallede güzel gelişmeler oluyor. Vatandaşlarımızın böyle ortamlarda, saygı ve hoşgörü içerisinde, sevgi duygularını ve bütün o güzel hasletleri yaşatarak bir araya gelmesi, birlikten doğan kuvvetin ve mutluluğun ifadesidir. Bu da hepimize, pozitif bir şekilde yansımaktadır. 

 

Bu etkinliklerin diğer bir boyutu da denize ve balıkçılığa dikkat çekmektir. Burada balıkçılıkla uğraşan esnafımız da gerek avcılık ve yetiştiricilik gerekse bunun vatandaşlarımızla buluşturulması, işletmelerin oluşması bağlamında belli bir ivme kazanmış. İlimiz 321 kilometre sahil şeridine sahiptir. Özellikle son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın da teşvikleriyle bütün yurtta olduğu gibi İlimizde de balıkçılık sektörü gelişiyor. 7 balıkçı barınağımız var. 500’e yakın balıkçı teknemiz var. Dünyada 182 milyon ton balık üretilirken bunun yaklaşık 1 milyon tonu bizim ülkemizde üretiliyor. 36 bin ton üretimle de Mersin'imiz, 2021 yılında 5. sıradayken 2022 yılında 4 sıraya çıkmış durumdadır. Bu da ilimizde balıkçılığın potansiyelini ortaya koyuyor.

 

4.’sü düzenlenerek artık gelenekselleşen bu festivale iştirak eden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buraya iştirak etmekle Karaduvar Mahallemize, Akdeniz İlçemize ve İlimize sahip çıktığınızı gösteriyorsunuz. Hepinize müteşekkiriz. Bu ve benzeri organizasyonların, İlimizin gerek sektörel gelişimine gerekse turizmine ve tanıtımına da büyük katkıları oluyor. 


Daha nice uzun yıllar bu organizasyonların devam etmesini temenni ediyorum. Bu festivali gerçekleştiren Belediye Başkanı Mustafa Gültak bey ve ekibini kutluyor, etkinliklerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Programda Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da bir konuşma gerçekleştirdi, duygu ve düşüncelerini ifade etti.


Programa, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EditörEditör