KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-05-2016 22:03   Güncelleme : 02-05-2016 22:03

Yumuktepe İçin Müzik Aranıyor Beste Yarışmasını İnan Kazandı

15.Mersin Uluslararası Müzik Festivali "Mersin Yumuktepe İçin Müzik Arıyor" 6. beste yarışmasıyla başladı.

Yumuktepe İçin Müzik Aranıyor Beste Yarışmasını İnan Kazandı

Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda gerçekleştirilen Mersin Yumuktepe için Müzik Arıyor"  6. beste yarışması yarışmaya değer beş yapıt arasından halkın oylarıyla belirlendi.

15.Mersin Uluslararası Müzik Festivali programıyla ilgili açıklamada bulunan icra kurulu üyesi Halil Delibaş,İcra Kurulu Başkanı Selma Merze Yağcı'ın eşnin hatalığından dolayı İstanbul'da olduğunu belirttiği konuşmasında,2002'den beri bu festivalin her geçen gün ivme kazanarak bugünkü uluslararsı niteliğine kazanarak 15.'sinin düzenlendiğini,her geçen yıl zenginleşerek,daha uzun bir süre içinde gerçekleştilidiğine dikkat çekerek "Festivalimizin  6-7 Mayıs 2016 tarihinde 17. Mersin Polifonik  Korolar Şenliği ile başlıyor" dedi.Delibaş,Şimdiye kadar üç etkinliğin biletlerinin tamamen satıldığını,buraya katılan sanatseverlerden,yakın çevremizdekilerin de haberdar edilerek festivale katılmaları çağrısında bulundu.

"Mersin Yumuktepe İçin Müzik Arıyor"  6. beste yarışmasına 24 yapıt katıldı. Aralarından şartnameye uyan yarışmaya değer beş yapıt Isabella Caneva tarafından seçidi.Beş yapıtı Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçıları -üflemeli sazlar korosu- Rauf Musaev,Evgi Arman,Azimov,A.Cemal Kılıçer,O.Ziya Arman ve Onur Tuyan yapıtları başarıyla seslendirdi.Besteler Çitlenbik,meşe,çam,zeytin ve incir rumuzlarıyla  seslendirildi..

Katılımcıların rumuzlu yapıtları dinleyerek en iyiye  oy verdiği oy pusular sanığa atılmasının ardından sonuç birinciliği kazanan yapıt belirlendi.Şeref Salonu'ndaki beste yarışmasında 126 kişi oy kullandı.Birinciliği "meşe" rumuzuyla yarışan  Çukurova Devlet Senfoni Orgestrası sanatçısı Eray İnal'ın bestesi  307 oyla elde ederken,5 bin liralık ödülü almaya da hak kazandı.İkinciliği 261 oy alan Çam rumuzlu beste aldı.Dereceye giren bestecilere sanat yönetmeni Erdoğan Şanal tebrik ederek,birer demet çiçek verdi.

Yarışmayı kazanan Eray İnan,bestesinin bu yarışmadan birinci olmasından duyduğu menuniyetini dile getirirken,sanatseverlere teşekkür etti.

Salih Pala

MERSİN KENT  HABER

EditörEditör