GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-11-2022 19:56   Güncelleme : 23-11-2022 19:56

DÜZCE'DE 5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM CAN KAYBI YOK

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'de açıklamalarda bulundu.

DÜZCE'DE 5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM CAN KAYBI YOK

Bakan Kurum’un açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

“Tedavi gören vatandaşlarımızın büyük bir kısmı taburcu edildi. 4 vatandaşımız hastanede tedavileri devam ediyor. İnşallah onlar da kısa zamanda sağlıklarına kavuşacak. 4.3 şiddetinde 138 artçı deprem meydana geldi. En büyük tesellimiz de bu depremlerde hiçbir can kaybımızın olmayışıdır. Elbirliği içerisinde tüm süreci vatandaşlarımızla birlikte yürüteceğiz. Şu an sahada hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Diğer taraftan da AFAD’ımız Kızılayımız burada vatandaşlarımızın barınma ve gıda ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları Valiliğimiz koordinasyonunda yürütüyor.

Hem Düzce merkezde hem de depremden etkilenen tüm ilçelerde gelen talepler doğrultusunda gerek çadır ihtiyaçları gerek battaniye, gıda ihtiyaçları koordinasyon içerisinde yürütülüyor. Hızlı bir şekilde hasar tespitlerini yapacağız. Hasar tespitleriyle alakalı bugün 321 binamızda çalışma yaptık. Gölyaka’da 5 binamız, 8 bağımsız bölümümüz ağır hasarlı görünüyor. Cumayeri, Gümüşova ve merkezde 3 binamız ağır hasarlı. Yurtlarımızı inceledik. Herhangi bir hasar söz konusu değil.  Kısmi az hasarlı kamu binaları var. Tadilatların yapılmasına müteakip burada kamu hizmetleri verilecek. Çocuklarımızın güvenliğinin sağlanmasına müteakip okullarla ilgili süreci Valimiz vatandaşlarımızı da bilgilendirmek suretiyle bu süreci yönetiyor olacak.

Bugün akşam itibariyle şehrimizin neredeyse yüzde 95’ine elektrik veriliyor olacak. İçme suyuyla ilgili İller Bankası’yla Belediyemiz, altyapı hasarlarına baktı. Birkaç kısmi içme suyu şebekesinde hasarlar söz konusu. Bu hasarları suyu kesmeden arkadaşlarımız bu gece itibariyle tamamlamak suretiyle yine su verilme işini de yürütüyor olacağız.

Hasar tespitlerini günlük yaptığımız çalışmaları ertesi gün vatandaşlarımıza gerek muhtarlarımız, gerek Valimiz bildirecek. Artçı depremler devam ediyor. Yarın itibariyle 300 kişilik hasar tespit ekibimiz ile birlikte sadece yapısal hasarları iki gün içerisinde tamamlamayı ve vatandaşlarımıza bildirmeyi planlıyoruz. Eşya hasarlarının tespitine de başlandı.”

Hibya Haber Ajansı

EditörEditör