DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-09-2023 18:08   Güncelleme : 12-11-2022 09:29

GAZETECİLER, BASIN ŞURASI'NDA BULUŞUYOR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Türk Dünyası Gazeteciler 4’üncü Basın Şurası 11-16 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan’da gerçekleşiyor.

GAZETECİLER, BASIN  ŞURASI'NDA BULUŞUYOR

Program kapsamında Türkiye’den 50 kişilik heyet, 11 Eylül tarihinde Azerbaycan’a gidecek.
TGF heyeti hem resmi ve özel ziyaretlerde bulunacak hem de iki ülkenin gazetecileri Türk Dünyası Gazeteciler 4’üncü Basın şurasında bir araya gelerek mesleki işbirliği çalışmaları gerçekleştirecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Federasyon olarak Türkiye’nin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Avrupa ve Amerika’da da çeşitli mesleki projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projemiz ile hem kardeş ülke Azerbaycan ile hem de oradaki meslektaşlarımızla bir araya gelerek kardeşliğimizi pekiştirecek, mesleki işbirliğimizi geliştireceğiz. Proje kapsamında Azerbaycan’ın Bakü, Şuşa ve Karadağ şehirlerinde programlar gerçekleştireceğiz” dedi.
Genel Başkan Yılmaz Karaca, program ile ilgili olarak ayrıca Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini ve şehitliklerinin, Diaspora Bakanlığı’nın, TGF’ye üye cemiyetlerin, Azerbaycan Türk İş Adamları Derneğinin, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin, Matbuat Şurası Bakanlığı’nın ve İlimler Akademisi’nin ziyaret edileceğini belirterek,

Basın ve Türk Dünyası toplantısının ardından sonuç bildirgesi ile programın sona ereceğini söyledi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör