GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-09-2022 20:02   Güncelleme : 30-09-2022 22:35

Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı Açıldı

CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı düzenlene törenle açıldı. Fuar 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında sektörün paydaşları buluşacak, paneller düzenlenecek.

Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı Açıldı

Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı,  Mersin Polisevi'ne yapılan terör olayının etkisinde açılışı gerçekleşti. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de katılmadığı açılış törenine CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Eren, CHP Mersin milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Başkanı Hamit İzol, TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, MESBAK Başkanı Selçuk Çelik'in lojistik ve taşımacılık sektör temsilcileri katıldı.

CNR EXPO Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı, MIP'nin ana sponsorluğunda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, UND, MESBAŞ destek veriyor.

CNR Holding Fuarlar Gurup Müdürü Selçuk Baki, Taşımacılık ve lojistik koridoru olan Mersin, Lojistik ve Taşımacılık Fuarı'na ev sahipliği yaptığını belirterek, lokomotif sektörlerin buluştuğunu, sektörün tüm paydaşlarının fuarda bir araya geldiğini ifade etti. 50'yi aşkın firmannın yanı sıra 100'ü aşkın markanın yer aldığını belirten Baki, 4 gün sürecek fuarı binlerce kişinin ziyaret edeceğini, A'dan Z'ye taşımacılık ve lojistik hizmetlerinin tüm detaylarının yer aldığını dile getirdi.

Fuar'da paneller ve eğitimlerin yer aldığını ifade eden Baki,panellerde uzman akademisyenler konuşmacı olarak katılacağını, lojistik ve taşımacılıkla ilgili pekçok konunun panelde ele alınacağını söyledi.

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol,konuşmasında; lojistik denilince akla sadece yük taşımacılığı gelmemeli turizmle, tarımla da alakalı olduğunu, her iş kolu ile de alakalı olduğuna dikkat çekerek;; "Lojistik kenti olan Mersin'de Lojistik ve Taşımacılık Fuarı açılması kaçınılmazdı" dedi. Bu fuarların sık sık yapılması gerektiğinin altını çizen İzol, " Bu fuarın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. İzol, "Mersin'de geçen terör olayı ve bir polisimizin şehit oldması, bir polisimizin yaralanması şehrimiz için çok üzücü bir olay oldu. Biz töreörü her şeklini kınıyoruz. Mersin olarak birlik, beraberliğimizi, kardeşliğimizi barış kenti Mersin'i hiçkimse bu kardeşliği bozmaya gücünün yetmeyeceğini buarada belirtmek istiyorum." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

MTSO Başkanı AyhanLKızıltan, "Milletimize baş sağlığı diliyorum yaralı polisimize şifa diliyorum" sözleriyle başladığı konuşmasında, yıllardır ülkenin birliğinin bozulmaya çalışıldığının altını çizerek bu kesimlerin asla amacına ulaşamayacağını, asla netice alamayacaklarınına vurgu yaparak  insanlarımız bir arada barış içinde mutlu olarak yaşadıklarını gösterdiğini belirtti. Dört yıldır MTSO Başkanlığını yaptığını ifade eden Kızıltan "MTSO çatısı altında ne bir siyasi ayrımcılık oldu, ne de etnik köken, ne bir mezhep , hiçbir şekilde ayrımcılık olmadı, 99 meclis üyemiz, 200 komite üyesiyle kardeşçe birlikte çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz. Türkiye müsterih olsun, Türkiye birlik ve beraberlik içinde yoluma devam edecektir." ifadesinde bulundu.

"Lojistik" Mersin için büyük anlamı olduğunu belirten Kızıltan, "Biliyoruz ki lojistik denince akla  gelen şehirlerin başında Mersin geliyor, Bölge için çok büyük önemi olan Mersin Limanı, lojistik için değeri çok büyüktür" dedi. Yapılması gerek yatırımlara dikkat çeken Kızıltan," Mevcut limanımız ülkenin en yüksek kapasiteli limanı olduğunu ifade ettiği konuşmasında Doğu Akdeniz diye adlandırılan bölgemizde  Mersin Limanı'nda  son derece yüksek bir yük trafiği altında hizmet verdiğini, Uzakk Doğu'dan, Ortadoğu'dan Afrika'dan, Avrıpa'ya giden gemilerin durağı.olan  Mersin Limanı'nın kapasitesi dolu olduğunu dile getirdi.. Zaman zaman ufak büyümelerle kapasite artışı yapılmaya çalışıldiğını ifade eden Kızıltan,. 90'lı yıllarda planlanan, ÇED raporu hazırlanan, ön projeleri hazırlanan  devletin yatırım planlarına almış olduğu Mersin Ana Konteyner Limanı projesi sürümcemede kalması Mersin'e yapılacak yatırımlarda Mersin'nin gerekli desteği almadığını, gereken önemin gösterilmediğini söyledi. Mersin Ana Konteyner Limanı'nın Mersin dışında bir yerde yapılması halinde o limanın atıl biçimde kalacağını ifade eden Kızıltan, Mersin, Ana Konteyner Limanı için her türlü alt yapısının yanı sıra tüm şartları taşıdığına dikkat çekerek  Mersin'de yapılması gerektiğini, Ana Konteyner Limanı'na sahip çıkılmasını istedi.

CHP Mersin milletvekillerinde Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel açılışta yaptıkları konuşmalarında Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı'nın kent için önemine dikkat çektiler.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelası kesildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala