DÜNYA
Giriş Tarihi : 16-08-2018 00:32   Güncelleme : 16-08-2018 00:32

Mersin'de İşçiler Sahte ABD Doları Yaktı

Mersin’de karayollarında kadroya geçen bir gurup temizlik işçisi ABD’nin Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarına karşın sahte dolar ve iskambil papazı yakarak tepki gösterdi.

Mersin'de İşçiler Sahte ABD Doları Yaktı

Merkez Toroslar ilçesi Lütfi Oğuzca Parkı’nda iş çıkışı toplanan işçiler,  ‘Dolar boz, oyunu boz’ , ‘Başka Türkiye yok, biz kazanacağız’, ‘Papazı sünnet edeceğiz’, ‘Oyununuzu gördük, meydan okuyoruz’, ‘Bu ekonomi darbe girişimini de başaramayacaksınız’ yazılı dövizler taşıdı. Gurup, “Kahrolsun Amerika’, ‘Yansın Dolar, yansın Amerika’, ‘Dolar ve dövize hayır’, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Yaşasın Türkiye’ sloganı attı.

Çevre esnafı ve vatandaşların da destek verdiği protestoda işçiler daha sonra yüzer banknotluklardan oluşan sahte 10 bin dolar ile FETÖ'den yargılanan Rahip Andrew Brunson'a gönderme yapılarak iskambil kâğıdındaki papaz resimlerini çakmakla yaktı. Bazı işçiler de dolar yırttı.

İşçilerden Adil Muhtaroğlu, “Biz işçiler daha önce defalarca Amerika’nın bu hadsiz ve emperyalist tutumuna karşı meydanlara çıkarak tepki gösterdik. Kendisini dünyanın sözde süper gücü olarak gören ABD’nin ne kadar çaresiz olduğunu ve şaşkınlıktan sağa sola saldırdığını görmekteyiz. ABD’nin bizlere daha önceki süreçlerde ne yapmak istediğini unutmadık, unutmayacağız. Süreci biz işçiler olarak çok yakından takip ediyoruz. Hiç şüphesiz ki bu durumdan en çok sabit geliri olan işçi ve emekçiler etkilenmiştir. Maaşlarımızda yüzde 50 dolaylarında erime meydana gelmiştir. Ancak sebebi ve sonucu ne olursa olsun her zaman devletimizin arkasındayız.” dedi.

Türkiye’nin büyük bir ekonomik savaş verdiğini belirten Gürhan Demirci ise, “ABD’nin ülkemizin bağımsızlığına, parasına ve yarınlarımıza yönelik çirkin saldırılarına  tepki olarak dolar yaktık. Bizim cebimizde hiç dolarımız olmadığından bu fotokopi sahte dolarları yakarak tepki gösteriyoruz. Aç kalırız, susuz kalırız lakin devletsiz kalamayız. Türkiye büyük bir ekonomik savaş vermektedir. Bu savaşı biz kazanacağız.” diye konuştu.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala