Anımsayalım:
Tunel geçiş ücretleri düzenlendi; o tarihlerde dolar 6tl civarındaydı; ama hesaplarını doların 12 tl olacağı öngörüsüne göre yaptılar, fiyatlar da o düzeyde belirlendi.
Anımsayalım:
Döviz yükselmesin diye Merkez Bankası rezervleri 7- 8 liradan satılırken Katarla svap anlaşması yapıldı, anlaşma doların 12-13 tl olacağı öngörüsüne göre düzenlendi.
Siyasi zeka budur:
Faiz sebep enflasyon sonuçtur diye diye, “nas” varken sana bana ne oluyor diye diye dolar 18 tl’lere kadar yükseltildi, bir hamle ile 12 tl’ye indirildi. (Rakama dikkat) İktidar alkışlandı, doların 12-13 lira olması halaylarla karşılandı;AKP, kaybettiği oyların çoğunu geri topladı.
Çıkarım:
Şimdi enflasyon yükseltiliyor. Zamlar müstevli ordusu gibi saldırıyor. Hayat pahalılığı, sebze meyve fiyatlarından akar yakıta, elektrikten doğal gaza çekilmez hale geldi.
Yarın- öbür gün fiyatlar ve zamlar az biraz geri çekilirse yaygarayı göreceğiz:
- Yaşasın İktidar!
Oyları biraz daha artacak.
Ülkeyi ondan başka imse yönetemez, denecek!
Kimse bu nasıl bir pahalılık, bu ne yüksek enflasyon, bu nasıl bir işsizlik demeyecek, “Bakın nasıl indirdi fiyatları” denecek.
---
Tutar mı bu oyun?
Dövizde tuttu. Doların 13tl olması başarı olarak sunuldu, kabul de gördü.
Pahalılıkta, enflasyonda, işsizlikte tutar mı?
Tutmaz!
Delik cepte para durmaz; dökülür!
Kazan kaynamıyorsa, baba çocuğuna harçlık veremiyorsa, kadın pazardan eli boş dönüyorsa “yaşasın iktidar” sloganı zihinlerde algıya dönüşmez.
A. Ümit Aloğlu 09.02.2022, Mezitli
Mehmet Babacan
Bir Gurbet Kuşuydu Sabri Dayı
Ahmet Ümit Aloğlu
CHP Bu Süreçte Ne Yapmalı
Salih A. Pala
Mersin Masalı
Dr. Osman Sirkeci
Patrona Yüzde 43! İşçiye Yüzde 30!
Barış Can Sever
SEÇİM GECESİ NOTLARI
Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu
LA FONTAİNE’NİN AĞUSTOS BÖCEĞİNE YAPTIĞI HAKSIZLIK
Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu
YENİLİKÇİ LİDERLER ve YENİLİĞİN ŞİRKETLERE ENTEGRASYONU
Prof. Dr. Yusuf Zeren
RUSYA’NIN NÜKLEER YAKIT İHRACATINA DOKUNULAMIYOR.





